9. – 16. marec 2017, North Tyneside, UK. 14 Slovákov, 16 Grékov, 15 Angličanov. Čo z toho mohlo vzniknúť?

 

Eunika: Pre mňa osobne bol veľký zážitok, keď nás zobrali do nahrávacieho štúdia a mohli sme si vyskúšať, ako to tam funguje. Dokonca sme dostali aj vlastné CD s našou nahrávkou! Jeden deň sme sa vybrali na „prechádzku“ pozdĺž Hadrianovho múru, na ktorej sme sa dozvedeli o jeho histórii. Prešli sme až 4 celé kilometre!

Okrem tohto všetkého sme navštívili jedno z najkrajších miest Veľkej Británie, Edinburgh, a preskúmali pláž a zákutia Whitley Bay – pobrežné mestečko, v ktorom sme boli aj ubytovaní.

Do zbierky zážitkov prispel aj futbalový zápas v meste Newcastle, na ktorom sme s oduševnením fandili domácemu tímu. Bola to skvelá príležitosť nadviazať nové priateľstvá, zažiť kopu zábavy, vidieť krásne miesta, ochutnať rôzne jedlá a nazbierať nové skúsenosti. V neposlednom rade, samozrejme, zdokonaliť svoje jazykové schopnosti, prípadne sa niečomu novému priučiť. Ak si aj ty z tých, ktorí majú radi dobrodružstvá, určite takúto skúsenosť odporúčam!

 

Jakub: Prekvapilo ma to že mali strašne veľa vecí úplne opačne ako sme na Slovensku zvyknutí (volanty, zastávky atď.) Išiel by som tam ešte raz lebo ľudia tam boli veľmi priateľskí. Napríklad keď sme si išli kúpiť sladkosti do obchodu tak predavačka sa s nami hneď začala rozprávať, že odkiaľ sme ako dlho tam budeme a takto.

Zážitkov som tam zažil veľmi veľa a vyskúšal som veľmi veľa rôznych jedál. Jeden z najlepších zážitkov bol futbalový zápas ktorý nedopadol dobre, ale bol to skvelý zážitok. Super zážitok som mal aj z toho, keď sme im varili tradičné slovenské jedlo a povedal som im, že tam je mäso zo psa a oni mi uverili. Bol to pre mňa týždeň skvelých zážitkov.

 

Tímea: Bola som veľmi rada, že som sa dostala do projektu kedže som bola zvedavá na Anglicko. Zoznámila som sa s viacerými ľudmi. Celý týždeň sme sa dobre zabávali.Prekvapilo ma ich jedlo a celá YMCA. V rámci YMCA sú všetci ľudia priateľskí. Išla by som znovu preto, lebo je blízko more a rada by  som sa naučila ich jazyk. Mohla by som sa naučit veľa  nových vecí.

Na výmenu sme mohli ísť vďaka podpore programu Erasmus+ a YMCA North Tyneside. Ďakujeme!

 

Similar Posts